Είτε θέλεις να ανανεώσεις την όψη του προσώπου σου και να λειάνεις τις ρυτίδες, είτε να απαλλαγείς από αντιαισθητικά σημάδια και ουλές, το fractional laser είναι η άμεση, ασφαλής και αποτελεσματική λύση που προσφέρει η Αισθητική Δερματολογία.

-
-

Τι είναι όμως το fractional laser και πώς μπορεί να σε βοηθήσει;

Η θεραπεία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του fractional laser διοχετεύει ενέργεια σε βαθιά στρώματα της επιδερμίδας χωρίς να προκαλεί βλάβες στην επιφάνειά της. Παράλληλα, στοχεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις προβληματικές περιοχές χωρίς να βλάπτει και τα γύρω σημεία.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς και στα χέρια και το σώμα, ενώ τα οφέλη που προσφέρει την επιδερμίδα είναι πολλά και ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Μια από τις πιο ευρέως διαδεδομένες χρήσεις του fractional laser είναι για τη σύσφιξη και την ανάπλαση του προσώπου. Η προηγμένη τεχνολογία του συγκεκριμένου laser βοηθά σημαντικά στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών αλλά και στον περιορισμό των πανάδων και των κηλίδων που προκαλούν μια θαμπή και ανομοιόμορφη όψη. Η θεραπεία με fractional laser λοιπόν ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συμβάλλει στη σύσφιξη του προσώπου, επαναφέρει τη χαμένη νιότη και χαρίζει λεία και απαλή υφή την επιδερμίδα.

Το fractional laser χρησιμοποιείται ακόμη και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ουλών ακμής ή σημαδιών που προήλθαν από εγκαύματα και τραυματισμούς.

Πρόκειται για μια σύντομη και ανώδυνη θεραπεία, η οποία απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Μπορεί μάλιστα να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως μεσοθεραπεία προσώπου και peeling για ολοκληρωμένα και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Μαρία Τσικελούδη είναι δερματολόγος στη Θεσσαλονίκη με πείρα στη διενέργεια θεραπειών με fractional laser. Το ιατρείο της είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας γενιάς προκειμένου να σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θέτει την ασφάλεια και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου ως προτεραιότητα.